Husk dette, når du vil beskære din Hortensia

saadan beskaerer du en hortensia
Det tidlige forår er et godt tidspunkt at beskære din Hortensia. Husk ikke at klippe årets knopper af!

Inden du tager plantesaksen frem og beskærer din Hortensia, så tag lige et kig på kalenderen. Er Skt. Hans-bålet brændt i år? Hvis det har været Skt. Hans, så lad saksen ligge. 

Din Hortensia bruger sensommeren på at sætte knopper, som bliver til næste års blomster, og den proces ødelægger du ved at beskære Hortensia for sent. Knopperne dannes op ad blomsterstænglen og dem skal du passe på. 

Hvis du vil beskære din Hortensia, er det en god idé at gøre det i løbet af foråret. Sidder der gamle visne blomster fra året før kan disse uden problemer klippes af, så længe du holder nøje øje med knopperne der sidder op langs stænglen. Er din Hortensia blevet for stor, kan du klippe den ned til en passende størrelse

Til efteråret

Til efteråret anbefaler vi, at du lader blomsterhovederne sidde, da de kan fungere som skærm for frosten (til foråret). Det kan dog være smart at lade blomsterhovederne sidde igennem vinteren, da de antikke blomsterhoveder kan beskytte Hortensias skud i foråret fra nattefrost. 

Plante af en Hortensia uden den er blomst

Er der liv i min Hortensia

En Hortensia kan, efter vinterens kulde og sne, se meget trist og nærmest død ud. Men inden du helt kasserer din Hortensia, anbefaler vi du klipper en stængel over og tjekker om, den stadig er grøn og saftspændt inde i midten – er den det, så er der fin liv i din Hortensia.

Når du beskærer dine Hortensia i foråret, er det vigtigt, at du kun klipper ned til dér, hvor de nye skud starter. 

Vi har lavet en video, hvor vi viser, hvordan du skal beskære din Hortensia. Vi viser både hvordan du skal gøre uanset om der er knopper op langs stænglen eller ej.

Knopperne op langs stænglen på din Hortensia tåler ikke den sene forårsfrost – hvis du vil læse mere om dette emne, kan du læse om vores blogindlæg om frost i foråret. 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomtTilbage til shop