Frost i foråret: Sådan holder du din Hortensia varm

Hortensia med sne på
I foråret skal man passe på, når der kommer frost, da det kan ødelægge din Hortensia for i år.

Hvad sker der til foråret

Din udendørs Hortensia har klaret hele vinteren uden problemer. Men nu er det forår, hvilket betyder, at den måske ikke tåler frost længere. I foråret begynder Hortensia nemlig at vågne fra dvale, og det er her, den er mest sårbar overfor nattefrost. 

Hortensiaen vågner fra dvale, når den har oplevet et par uger i træk med lune dagstimer og uden nattefrost. Derfor er det typisk i marts- eller aprilmåned, at den vågner fra sin vinterlur. 

Så fra marts måned af, skal du være meget opmærksom på din overvintrende Hortensia. Er de små knopper op langs stænglen begyndt at gro, kan én nat, med temperature under frysepunktet, have fatale konsekvenser for din Hortensia. 

Er knopperne begyndt at gro, og der varsles nattefrost i marts eller april, skal du dække din Hortensia til. Det kan være et tæppe, en jakke, en stor bunke visne blade eller en stor mængde granris. Simpelthen for at den kan holde varmen. Hvis du ikke gør det, kan knopperne fryse af, hvilket gør, at der ikke kommer blomster på din Hortensia resten af året. 

Hortensiaer skal dækkes til ved nattefrost efter de er vågnet fra deres vinterdvale. Det kan gøres med granris, visne blade eller tæpper.

Hvad skal jeg gøre til efteråret

Hortensiaen kan dog også i perioder beskytte sig selv. Hvis du i efteråret lader dine antikke blomster blive på din Hortensia igennem vinteren, kan den faktisk beskytte knopperne nedenunder. Hvis sidste års blomster dækker for knopperne under, behøver du ikke at dække din Hortensia til ved nattefrost. Prøv selv at se dette eksempel fra vores egen have.

Store krukker med Hortensia.

Når årets sidste nattefrost har været over landet, giver det i øvrigt god mening at beskære din Hortensia. Det kan du læse mere om i vores indlæg om beskæring af Hortensia. 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomtTilbage til shop