Find det rigtige vindue til din Hortensia

Blaa Hortensia som staar i en vindueskarm

Udfordringen rigtigt mange har med en Hortensia er, at de oplever, at planten er en lille Guldlok. Enten får den for meget sol, hvilket gør, at bladene bliver brune i kanten, ellers får den for lidt sol og har svært ved at gro.

Det vil vi prøve at hjælpe dig med i dette indlæg. Hvordan finder man det perfekte sted til ens Hortensia, når den står inde? Svaret er, at du skal have to vinduer.

Meget sol om vinteren

I de mørke, kolde måneder, hvor Hortensia skal vokse fra dens tidlige knopstadie til at have grønne blade, skal den have så meget sol som muligt. Det betyder, at den helst skal stå i et sydvendt vindue, hvor den får så mange soltimer som overhovedet muligt.

Pink Hortensia som staar i en vindueskarm

Det kræver meget energi for den at springe ud, så om vinteren, hvor der er så få soltimer, skal den bare have alt, der er tilgængeligt. 

Til gengæld skal dette vindue ikke blive dens faste hjem. Når foråret kommer og solen står højere på himlen, skal vi passe mere på med, hvor meget sol, den skal have. 

Beskyt fra middagssolen

Fra midten af marts skal du begynde at tænke på at flytte din Hortensia til et andet vindue. Middagssolen er nu for stærk og kan svide bladene. Derfor skal vi over i en anden fløj af din bolig for at finde et godt vindue. Solen begynder at blive for stærk i foråret, så det giver nu mest mening for din Hortensia at stå i et øst- eller vestvendt vindue. På den måde bliver den beskyttet fra den stærkeste sol. 

Hvid Hortensia som staar i vindue

Der er lidt forskel på, hvor meget sol en Hortensia kan tåle. Det fungerer meget som med os mennesker. Helt generelt kan man sammenligne Hortensia med os mennesker – jo mørkere glød vi har i huden, jo bedre tåler vi solen – det samme gør sig gældende for Hortensia. De lyse blomsterblade bør derfor beskyttes mere mod direkte sol, hvorimod de mørke farver bedre tolererer solen.

Hvis du vil læse om, hvordan du kan flytte din indendørs Hortensia udendørs, læs vores fem tips hér.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomtTilbage til shop