Tre tips til at holde din Hortensia sund

Blaa Hortensia blad med draaber vand

Hortensia er en meget tørstig plante – tørstigere end de fleste. Den har brug for vand ofte, næsten hver dag. Den er især følsom overfor udtørring, hvis den er placeret i en krukke udenfor eller hvis den er blevet plantet udenfor inden for de sidste par uger.

Men hvordan undgår du, at den tørrer ud? Her er tre tips til at holde din Hortensia sund og rask.

En Haand på en lys Hortensia

Tjek om blomsten har fået nok

Det er faktisk ret nemt at tjekke, om Hortensia mangler vand eller ej. Du kan lægge din hånd forsigtigt på et blomsterhoved og mærke, om bladene føles bløde. Hvis de føles fløjlsbløde, mangler blomsten vand. Tjek gerne, om den mangler vand hver dag, da Hortensia er en tørstig plante.

Roed Hortensia i en brun krukke

Hav et form for dræn

Hortensia kan ikke tåle at stå og soppe i vand. Sørg for, at vandet selv kan løbe væk i tilfælde af, at du har givet Hortensia for meget vand. Hortensia kan ikke tåle at have stående vand omkring roden, da det kan ødelægge rodnettet og dermed ødelægge planten. 

Hvis en Hortensia står i en potte indenfor, hav den derfor stående med en underpotte, som du hælder vand i. Hvis der stadig er vand i efter 20 minutter, smid resten af vandet ud. 

Lys Hortensia med en Hortensia kun med blade.

Mangel på gødning

Hvis en Hortensia mangler gødning, kan det se på plantens løv (de grønne blade på stænglen). De bliver gullige og begynder at se usunde ud. Du kan godt bruge helt almindelig N-P-K gødning til formålet. Du bør dog ikke bruge gødning efter Skt. Hans, da Hortensia skal kunne nå at afgro, inden det bliver vinter. 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomtTilbage til shop